ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish

Eğitim Gereçleri

Posted by admin 11/08/2019 0 Comment(s)

     Günümüzde eğitim gereçleri için bir kategori açılmamış olsa da sektör haline gelen eğitim artık paraya dayalı duruma gelmiştir ne yazık ki. Bu nedenle özel hale getirilen eğitim sistemi içerisinde eğitim için gereken metaryeller de modern hale gelmiştir. Yazı tahtalarının tebeşirli hali daha sonra yazı tahtası kalemi ile kullanılan beyaz yazı tahtası haline dönüştürüldü derken devlet tarafından finanse edilen akıllı tahtalar resmi okullara Fatih projesi ile kısa sürede donatıldı. Tabi ki eğitim araç ve gereçleri imal eden sektör imalatçıları bu sektörün lokomotifi olan tebeşirli ve kalemli yazı tahtalarının satışından etkilendi çünkü kalemli ve tebeşirli yazı tahtalarının yerini akıllı tahtalar aldı. Akıllı tahtalar ile verilen eğitimin başarısı tartışılır hale gelir ise kalemli beyaz tahtalar ile tebeşirli yeşil tahtalar eski konumunu alır mı bilinmez. Bilinen ve görülen bir gerçek var ki artık hayatımız ve eğitim dijital ve elektronik bir hal aldı. 

      Eğitim sektöründe sadece yazı tahtası mı var? Hayır sadece yazı tahtası yok mantar pano, kumaşlı pano, duvar panoları ve benzeri ürünler de var. Okul sırası da artık modern bir görünüm ile yeni şeklini aldı. Eskilerde olan tek tip sıralar artık kullanılmıyor. Bu ürünlerin yanı sıra sınıf tabelaları, milli levha, Atatürk köşesi, şövale, açılır kapanır çerçeveler de ihtiyaç listesinde yerini almış durumda bunun gibi farklı ürün- ler saymak mümkün. Okulların yaz tatiline girmesi yakın dönemde mezuniyet cübbe ve mezuniyet kepi de sektörde yerini almış ve cübbe kiralama da ayrı bir dal haline gelmiştir. Tabi ki sene sonu kep atma töreni için organizasyon firmalarını da buna eklemek gerekir. Tören için karne gününden önce rezervasyon yapılır ve ihtiyaç olan kep cübbeler yine çok önceden sipariş edilir.

    Eksik olan eğitim araç gereçleri okullar kapanmadan önce sipariş edilir ve eğitim öğretim yılına girilmeden hazır olur. Gerekli ihtiyaç malzemelerinin tamamını bir firmadan bulmak mümkün değildir. Her firma her ne kadar kendi bünyesinde belli başlı ürünlerin imalatına yoğunlaşmış olsa da bu işin ticaretini yapan bazı firmalar gereken tüm ihtiyaçlara yönelik ürün tedariki sağlamaktadır. Bunun için fiyat teklifi ile en uygun fiyat alınmalı ve ürün teslimatı hususunda da gereken süre dikkate alınmalıdır. Farklı illere yapılan sevkiyatlarda ambarlar ile yapılan sevkiyatlarda teslim süresinde sorun olabilmektedir. Bu yüzden bu süre de dikkate alınmalıdır. Ayrıca ürünlerin garantili olup olmadığı hususu da göz önünde bulundurulmalıdır.

    Eğitim araç gereçleri nelerdir? Eğitim araç gereçleri okul öncesi, ilkokul, lise ve üniversite olarak çok farklılık göstermez bazı ürün gruplarında az da olsa ihtiyaçlar farklılık arz eder bu da yaş ile meydana gelen farklar ile birlikte eğitim seviyesi ile de değişmektedir.