ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish

Mezuniyet Kepi Nasıl Yapılır?

Posted by admin 11/01/2020 0 Comment(s) Mezuniyet Cübbesi,Mezuniyet Kepi,Cübbe Kiralama,

    Mezuniyet cübbesinin tacı mezuniyet kepinin nasıl yapıldığını anlatmak için gereken malzemeleri belirtmek gerek. Tabi burada mezuniyet kepinin nasıl yapıldığını anlatmak ile imalat sürecini başlatmış olmayacağız imal etmek kepin nasıl yapıldığını anlatmak ile olmuyor. İmal etmek için mutlaka denemek gerekir. Gereken malzemeler mukavva, püskül, kumaş, lastik, iplik, dikiş makinesi. Mukavva hazır kesilmiş olarak satılmaz 70x100 cm ebadındaki mukavva 23x23 cm olarak kesilir. Bunun için maket bıçağına ihtiyaç olacağını da belirtelim hemen. 70X100 edadındaki mukavvadan kesilen 23x23 cm mukavva ölçüsüne uygun olarak daha önceden kesimi yapılan kumaş mukavvanın içerisine geçirilecek cep şeklinde bir ağzı açık olarak dikilir. Bir ağzı açık olan yerden mukavva ceb şeklinde dikilen kumaşın içerisine geçirilir. Daha sonra açık olan yer dikilir. Kepin başa takılacak kısmı için özenle kesilmiş ve çift kat olarak lastik te içerisine geçirilmiş şekilde dikilen kumaş mukavva için açık kalan kısmın altından mukavva cebe girmeden önce dikilmelidir. Püskül için kepin orta kısmına atılan kopçaya ip içerisinden geçirilen püskülün ipi ile kopçaya bağlanır ve püskül takılmış kep hazır hale gelmiştir. Kepler anaokulu öğrencileri için yetişkinlere göre biraz daha küçük olmalı ki çocukların kafalarından düşmesin. İlkokul, ortaokul ve lise mezuniyet kepi aynı ebatta dikilir. Üniversite mezuniyet kepleri bunlara göre biraz daha büyük olmalıdır.

    Mezuniyet kepi eğer cübbe ile beraber kullanılacak ise kepin rengi mutlaka cübbenin ana rengine uygun olarak imal edilmeli. Püskül rengi ise cübbe garni, şerit ve yaka renklerine uyumlu olmalıdır. Garni, şerit ve yaka renkleri ne ise püskül rengi de aynı olmalıdır. Eğer cübbe giyilmeyecek ise sadece mezuniyet kepi için püskülün ne renk olduğu önemli değildir. İster okul logo rengi olsun isterse farklı bir renk olsun amaç aynıdır. Sadece sevinmek mutlu olmak ve kepleri havaya atmak. Sonuçta bütün bu olayların hepsi bir sevinç gösterisi olacak ve mutluluk duyulacaktır. Sadece mezuniyet keplerini satın almak için mezuniyet cübbe imal eden firmalardan temin edilebilir. Sadece kep için belirlenen fiyat kullanılan malzemelerin fiyatlarına göre değiştiği gibi mutlaka adet sayısına göre de değişecektir. Alpaka kumaş pahalı olduğu için saten kumaştan imalat ile daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz. 

    Günümüzde kargolar siparişleri kapımıza kadar getirdiği için artık uzaklığın bir önemi kalmamıştır. Güvenilir ve tavsiye edilen imalatçılardan mezuniyet kepi siparişiniz verebilirsiniz. Zamanında siparişinizi teslim almak için kullanılacak zamandan günler öncesi sipariş vermelisiniz ki kutlama yapılacak günde kimseye mahçup olmayasınız.

 

Yorum yaz