ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish

Rondo Çerçeve İmalatı

Posted by admin 12/01/2020 0 Comment(s)

    Çerçeve çeşitleri arasında rondo çerçeve en çok satılan üründür. Rondo çerçevelerin imalatı alüminyum olarak imal edilir ve oval köşe olarak da adlandırılır. Çerçeve çeşitleri farklı malzemeler ile aynı amaçlar için üretilde de pvc çerçeve, ahşap çerçeve ve alüminyum çerçeve olarak imal edilirlir. Alüminyum olarak üretilenler arasında da rondo ve oval köşe olarak iki köşe ile imalatı yapılmaktadır ve farklı ölçülerde imalatı mümkündür. Pvc çerçeveler ile ahşap çerçeveler ise gönye köşe olarak imal edilirler. Alüminyum çerçeveler display çerçeve, rondo çerçeve, display çerçeve ve başak isimler ile de adlandırılırlar. Rondo yani oval köşe olarak daha tercih edilirler. Aç kapa, tiktak, triptrak olarak da adlandırılanlar vardır. İçerisine yerleştireceğiniz görselleri hızlıca değişitrime imkanı vardır. Ahşap ve pvc çerçevelerde aç kapa yapılamadığından hızlıca görseli değiştirme imkanı yoktur.

    Rondo açılır kapanır çerçeveler içerisinde en çok a4 alüminuym çerçeve satılır ve daha sonra 50x70 alüminyum çerçeve gelir. Tüm çerçeveler afiş, fotoğraf ve benzeri görselleri yerleştirmek için hatta çoğunlukla reklam amaçlı olarak kullanılır. En büyük imal edilebilen ölçü 100x140 cm olanıdır. Farklı amaçlarda kullanılan bu ürünler içerisinde display olarak pano grubunun da imal ve satışı yapılmakta ve farklı amaçlar ile glen talepler üzere imalatı yapıldıktan sonra piyasaya satışa sunulmaktadır. A4 ayaklı menu panosu, a3 ayaklı menü panoları ile daha büyük ölçülerdeki panolar içinde display olarak piyasada satışları görebilirsiniz. Duvara monte edilebilen çerçevelerin arka tarafında dikey veya yatay montaj yapılabilmesi için vidalama yerleri vardır. Duvara matkap yardımı ile açılır kapağı kaldırıp montajlayabilirsiniz.Piyasada son zamanlarda açılır kapanır kapakları da plastik olarak imal edip piyasaya sunan firmalar var ise de bu ürünler pek beğenilmemektedir. Plastik kapaklar alüminyum görünümünde olduğu için kullanmadan bunun farkına varmak pek olmamakta ve bazı açık gözler alüminyum olarak satışını yaparak tüketicileri mağdur etmektedir. İlk kullanıma çıktığında tabanı da alüminyum malzemeden imal edilmekte iken günümüzde artık tamamı ve hemen hemen tüm üreticiler plastik tabanlı ve sadece açılır kısımlarını alüminyum profilden yapmaktadırlar. Ürünlerin bu şekilde imal edildiğini eski ile aynı kalite olmadığını ifade eden satıcılar dürüstlük göstergesi olarak daha çok sipariş almaktadırlar. Müşteriler kullanımda sıkıntı yaşamadığı için tekrar sipariş vermekte endişe etmemektedirler.

    İmal edilen bu ürünler için plastik kalıplar imalattan geldikten sonra kesilmiş olan profil alüminyum çelik yaylar ile birlikte plastik tabana yerleştirilir ve sabitlenir takılan yaylar rahat açıp kapatmayı sağlarken oval köşeler ayrıca dört köşeye takılır üzerine pvc yani görselin ışıktan parlamasını önleyecek diğer adı ile asetat yerleştirilir ve çerçevenin çizilmemesi için poşet içerisine tek tek yerleştirilir ve 21x30 cm ölçüde olan ürünler otuz adetli koliler ile ambalajlanır. 50x70 cm ölçüdeki alüminyum çerçeveler ise on adetli kolilerde ambalajlanarak sevke hazır hale gelir. İmalattan çıkan a3 alüminyum çerçeveler diğer adı ile 30x42 alüminyum çerçeveler on adetli kolilerde ambalajlanır. 70x100 alüminyum çerçeve ise beşer adetli kolilerde ambalaj yapılarak depolamaya ve sevk edilmeye hazır hale getirilmiş olur. Oval köşe olarak diğer adı ile rondo köşe olarak ürünler staklarda standart ve en çok satılan ölçüler olarak stoğa alınır. Gönye köşe çerçeveler stokta hazır olmaz sipariş geldikçe imal edilirler. Rondo köşeli olanlar daha estetik bir görünüme sahiptirler bu yüzden daha çok tercih edilirler ancak bazı müşteriler köşelerin düştüğünden şikayet ile oval köşeyi de tercih etmektedirler. Biz imalatçı olarak rondo köşelerin düşmeyeceğinin garantisini vermekteyiz.