ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish

Üniversite Mezuniyet Kepi

Posted by admin 12/01/2020 0 Comment(s)

    Çok sayıda üniversite ve fakülte vardır ve bunların mezuniyet kepi ve mezuniyet cübbesi birbirinden farklıdır. Ancak aynı modelleri kullanan fakülteler vardır. Bununla birlikte birbirine benzer olmasını istemeyen üniversiteler çok farklı ve alışılagelmişin dışında farklı renklere sahip model cübbe ve kepi imal ettirmek istemektedirler. Hepsi bakılacak olursa kısa bir süre giyilecek olan bu mezuniyet kepleri üniversitenin kalitesini ve özünü teşkil edecekmiş gibi çok incelenmektedir. Oysa ki en kaliteli ve dünyaca ün yapmış en iyi eğitim veren üniversiteler en sade cübbeleri ile mezuniyet törenini de en sade bir şekilde yapmaktadırlar. Yakışanı ve kaliteye uygun olanı da budur. Ancak günümüzün gençleri farklı istekler ve değişiklikler ile insanların karşısına çıkmak istemektedirler ve bunun sonucunda da giyecekleri elbiselerden cübbeye kadar hatta törenin organizasyonuna kadar herkesten farklı olmak istemektedirler. Herkes herkesten farklı ve daha iyi olmak çabası içerisinde bir çok teferruatta değişiklik yapmak zorunda kalmakta ve bir sürü detay için bayağı bir zaman harcamaktadırlar ve tek başlarına karar veremeyecekleri için de mezuniyet töreni zamanına kadar mezuniyet kepi ihtiyacını temin edememiş olarak karşımıza çıkmaktalar. Her öğrenciden farklı bir istek ve öneri bir de buna öğretim görevlilerinden onay alma durumu söz konusu olunca hesaplar alt üst olmakta ve gecikmeler yaşanmaktadır. Bu gibi durumlar hemen hemen tüm eğitim öğretim kurumlarında yaşanmaktadır.

    Dünya geneline baktığımızda mezuniyet kepi atmak gib bir gelenek yok iken günümüzde kep atma gelenek haline gelmiş ve yine dünya geneline baktığımızda sadece üniversitelerde yapılan tören ve mezuniyet cübbe giyme artık ortakokul, ilkokul, lise ve anaokulu grubuna kadar inmiş bulunmaktadır. Mezuniyet kepi ve cübbelerinin renkleri siyah kırmızı iken günümüzde artık farklı seçenekler ve tercihler ile değişik renk ve model cübbeleri de görmekteyiz. Her okulun arması ve renklerine uyumlu olacak diye bir şey yok iken artık bu hususa önem verilmektedir. Hal böyle olunca da zengin bir çeşit ve renk farklılıkları görmekteyiz. Amaç ile araç farklı anlamlar ifade etse de artık her ikisi de aynı manayı taşır hale getirilmiştir.

    Durum ve hal böyle olunca farklı sektörlere iş doğmuş kutlamalar ve fazlaca istekler ile birlikte organizasyon şirketleri tercih edilir olmuştur. Tabi ki işin mali külfetine gelince o da çok tartışılır durumdadır. Mali külfetten dolayı bu etkinliklere katılamayanlar da olmaktadır.