ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish

Metal Çerçeve İmalatı

Posted by admin 12/01/2020 0 Comment(s)

    Alüminyum, metal çerçeve imalatı farklı ölçülerde ve farkıl iki köşe çeşidi ile yapılmaktadır. Gereken malzemeler alüminyum boy profil, taban alüminyum için profil vidalar, asetat, paslanmaz çelik yaylar ve rondo köşedir. Eğer gönye köşe olacak ise rondo köşeye gerek yoktur. Bu malzemeleri asetat hariç bu işi yapan imalatçılardan temin edebilirsiniz. Ancak günümüzde artık plastik tabanlı olarak imal edilen bu ürünler için taban alüminyum kullanılmamaktadır. Maliyeti düşürmek açısından alüminyum taban yerine plastik kullanılmaktadır. Açılır kapanır çerçeveler ise mutlaka alüminyumdur ama istisna çerçeveleri de plastik olarak imal eden firmalar bulunmaktadır. Öyle ki baktığınızda plastik olduğu anlaşılmaz ancak kullanıldığında anlaşılabilir. Görünüm alüminyum ancak malzeme plastiktir. 

    Rondo köşe parlak oluşu nedeni ile gösterişlidir ve gönye köşeden daha çok tercih edilmektedir. İmalat için alüminyum profiller istenen ölçüye uygun olarak kesilir ve ardından kalıptan çıkarılmış plastik taban üzerine mevcut yuvalardan çelik paslanmaz yaylar ile beraber köşe profiller monte edilir. Köşelere de ayrıca rondo köşeler takılır. Tabi ki yaylar belirlenmiş yuvalara oturtturulduktan sonra vida ile sağlamlaştırılır böylece açılır kapanır alüminyumları istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz. Daha sonra plastik türde olan zemin döşenir ve üzerine pvc yerleştirilir daha sonra çizilmeye önlemesi için plastik poşetlere geçirilir ve ölçüsüne göre beşli, onlu, yirmili veya otuzlu kolilere yerleştirilerek ambalaj işlemi tamamlanır ve depoya girer ya da sevk edilmeye hazır hale gelir. Bundan sonra ürünlerin istiflemesi yapılır. Duvara monte edilecek ölçüler dahilinde imalat kabaca bu şekilde yapılır. Ayaklı menü panosu, ayaklı, çift yüzlü , tek yüzlü ve benzeri çerçeveler biraz daha farklı işlemler ile üretilir.

    Gönye köşe metal çerçeve işçiliği diğer köşeye göre daha çoktur bu yüzden fiyatı rondo köşeden daha yüksektir. Ayaklı çeşitler de ölçülerine ve tek veya çift taraflı özelliklerine göre farkıl fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Ayaklı çeşitlerde her bir ürün için ambalaj ayrı ayrı yapılır. Her bir ürünü kullanış amacı farklı özelliktedir. A4 menü panosunu dikey veya yatay olarak montaj yapıp kullanabilirsiniz. A3 menü panosu da dikey veya yatay olarak kullanılabilmektedir. Bu tür ürünler de monte olarak gönderilir kurulumu basittir. Kelebek ve akıllı vidalar yardımı ile rahat bir şekilde teknik destek almadan kurulumu yapabilirsiniz.