ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish

Mantar Pano Nasıl Yapılır?

Posted by admin 01/02/2020 0 Comment(s)

    Evde mantar pano nasıl yapılır diye soracak olursanız en basitinden size lazım olacak malzemeleri temin etmiş olmanız lazımdır. Mantar pano yapımı için mantar, mukavva, yapıştırıcı gereken malzemelerdir. Ancak bu malzemeler basit bir mantar pano yapımı için gereken malzemelerdir. Mukavva üzerine rulo olarak aldığınız mantar mukavva ölçüsünde kesilir ve yapıştırıcı ile mukavva üzerine yapıştırılır. Duvara montaj yapmak isiyorsanız mukavva arkasına çift taraflı kuvvetli bant yapıştırıp duvara montaj yapabilirsiniz ya da mukavvanın dört köşesinden duvara küçük çivi ile montaj yapabilirsiniz.

    Eğer profesyonel bir mantar pano yapmak istiyorsanız gereken malzemeler daha farklı olacaktır. 4 mm mdf, rulo mantar, alüminyum profil, yapıştırıcı, köşe birleştirmeler, vida ve dubel mantar panoyu imal edip duvara monte edebilmeniz için gereken malzemelerdir. Hangi ölçüde pano yapmak istiyorsanız 4 mm mdf bu ölçüde kesilir ve rulo mantar da aynı ölçüde kesilir kesilen mantar mdf üzerine yapıştırılır uygun ölçüde kesilen profil alüminyum mdf etrafına dönülür ve birleştirme aparatları ile alüminyum profil birleştirilir. Eğer duvara monte etmek istiyorsanız birleştirmelerde bulunan vidalama yerlerinden matkap yardımı ile duvara monte edebilirsiniz. Kumaşlı pano yapmak için aynı malzemeler ve kumaşlı pano ile mantarın üzerine kumaşı döşeyip aynı işlemleri yaparak kumaşlı pano imalatını yapabilirsiniz. Kumaş rengi piyasada bulunan mevcut kumaş renklerinden olabilir. Mobilyanıza uyum sağlamasını isterseniz uygun renkleri tercih edebilirsiniz. En çok tercih edilen renkler bordo olup daha sonra mavi renkler tercih edilmektedir. Anaokulu için pembe ve kırmızı renkler daha çok tercih edilmektedir. 

    Mantar pano ölçüleri en küçüğünden en büyüğüne standart ölçüler dahilinde imal edilir. En küçük ölçü 30x45 cm olup en büyük ölçü 120x360 cm olarak belirlenmiştir. Her ne kadar en büyük ölçü sevkinde ve kargoların teslimatında sorun yaşansa da ambarlar ile sorun çözüme kavuşturulmaya çalışılmaktadır. Kumaşlı pano ve mantar panolar aynı standart ölçülerde imal edilir. Küçük ölçü panolar beliril ölçülere kadar ahşap veye mdf çerçeveli olarak imal edilebilir ancak belirli bir ölçüden sonra alüminyum çerçeveli olarak imal edilmesi gerekir ya da geniş ahşap çerçeve ile imalatı yapılmalıdır. Kumaşlı panolarda kullanılan renkler şunlardır bordo, mavi, kırmızı, turuncu, gri ve fıstık yeşilidir. Sipariş verilen mantar panolar normal şartlarda bir iki iş günü içerisinde sevk edilir imalatın yoğun olduğu okul sezonunda bu süre uzayabilir. Tabi ki teslimatını istediğiniz yere bağlı olarak da kargo süreci olacaktır. Bu süre de normal şartlarda bir iki iş günüdür.

https://www.imkosay.com/mantar-pano-fiyat

Yorum yaz