ArabicEnglishFrenchGermanRussianSpanishTurkish

Corona Virüsü Nedir? Belirti Ve Etkileri

Posted by admin 23/02/2020 0 Comment(s)

    Tüm dünyada tedirginliğe yol açan ve gün geçtikçe dünyaya yayılan corona virüsü için her ne kadar yarasa çorbası ve yılan yeme ile bulaştığı ifade edilse de bu hayvanları uzun yıllardan beri Çinliler yemiyor muydu? Şimdi ne oldu da bu hayvanlardan bulaştı? Yoksa bu hayvanlarda da yeni mi ortaya çıktı ya da eskiden beri vardı da insanlarda etkisi yeni mi görülüyor? İnsan aklına bir sürü soru geliyor ve cevabı ne yazık ki araştırma yapılmadan netlik kazanamayacak ancak şu kesin bir cevap ki o da ilerleyen günlerde bu hastalığın çaresi bulunacak ancak bulunsa bile uzun bir süre Çin ve dünya uzun süre büyük zararın telafi edilmesi için çok uğraş verecek.

    Hastalığın sonuçları ile ilgili dünyaya ürün imal edip ihracat yapan Çin için vahim bir durum ayrıca bu ülkeden ithalat yapan ülkeler için de ihtiyaçların mevcut stokların bitmesi ile aynı vahimiyet söz konusu olacaktır. Tabi bu durumda ürünlerin fiyatları artmış ve sonuçları ekonomiye şimdiden yansımış durumdadır. Bu virüs hortladı mı birileri mi üretti diye düşünenler vardır ve benzeri virüsler ile de tanışmıştık. Ama corona denen bu lanet virüs kadar hiç birisi bu kadar etkili olmamıştı. Konu ile ilgili televizyonda düzenlenen proğramları dinlediğinizde bunun biyolojik bir savaş olduğunu anlatan yorumcular var. Ayrıca Çin ile Amerika arasındaki ticaret savaşlarını da sık sık tekrar ediyorlar. Konuyu savaş olmadan Çin'in mağlubiyeti ile ilgili ifadelerle bağlıyorlar. Acaba bunlar doğru mu? Acaba doğru ise Çin buna karşılık verir mi? Ya da karşılık vermeyi göze alır mı belki Çin buna benzer bir illeti aynı taktik ile öc almak için uygular mı? Benzeri yorum ve senaryo  çok bunlar daha sonra ele alınacak konular. Şu anda insanlar can derdinde ve hastalığın kendilerine bulaşmama derdinde tabi ülkemiz ve tüm dünya tedbirlerini almaya devam ediyor. Çin'de bulanan vatandaşlarını ülkeler özel korumalı uçaklar ile getirmiş ve karantinaya almış durumdalar.

    Belirtilerin soğuk algınlığına yakalanmış kişi de görülen belirtiler gibi olduğu ve bu hastalığın üst solunum yolu hastalıkları olan kişilerde etkili olabileceği ifade edilmektedir. Belirtileri ise öksürük, burun akıntısı, boğaz ve baş ağrısı, bir kaç gün süren ateş olarak belirtilmektedir. Bu hastalığa yakalanmamak için el temizliği önemli bir unsur olmakla birlikte vücut direncinin de yüksek olması gerekmekte ve direnci korumak için dengeli beslenmenin şart olduğu uzmanlarca belirtilmektedir. Ayrıca et ve yumurtaların iyice pişirilmesi gerektiği dikkate alınmalı. Rabbim bizleri sağlıklı yaşatsın.